Pois varjoista 


Tule pois varjoista, tule rakkaani, valoon ja kirkkauteen sinulle kuuluvaan paikkaan, asemaan joka on sinulle asetettu säädetty.
Älä pelkää, älä arkaile vaan ota hengen miekka ja sodi sillä minun voimassani ja viisaudessani. Älä pelkää nuolia, jotka viuhuvat pääsi yli, ne eivät voi sinua satuttaa, haavoittaa enää, sillä minä olen sinun iänkaikkinen suojasi, Taivaallinen sotapäällikkö.
Minä tartun sinun käteesi, ohjaan sinua, neuvon ja tuon apuni ajallaan ja kun sinä huudat minua avuksesi niin katso minä olen tässä ja vastaan sinulle pyhässä voimassani.
Älä laske katsettasi, vaan nosta se ja näe kaikki järjestyy ja vielä näet voittoja elämässäsi.
Ja tiedä kun tämä tapahtuu, minä Herra Aabrahamin, Iisakin, Jaakobin Jumala olen voimallinen väkevä ja elävä Jumala, eikä mikään voima ja valta voi estää minun henkeäni toimimasta.


~Heli Heinonen~


Valoon ja vapauteen

Häkki, tuo joka on kätkenyt sisäänsä niin paljon pelkoa, häpeää, syyllisyyttä. Kaikki se mikä on pidättänyt vapauden, jonka sinun henkesi Herra tuo tullessaan.

Pimeä häkki, jonka ovi on avattu, sitä ei enää ole. Sinun lapsesi saa olla vapaa, tuntea taivaallisen tuulen kuinka se tuo tullessaan levon, rauhan ja ilon. Se on sinun henkesi Herra.

Kiitos että toit valoon pois pimeydestä, pelosta, ahdistuksesta.

Sinä Herra sen teit, koska sinä olet Vapahtaja.Sinä avasit nuo kahleet, siteet, jotka niin ahdistivat. Kiitos Herra että tänään sinun lapsesi saa elää valossa.

~Heli Heinonen ~ 12.7.2023

Herra on kanssasi myrskyssä


Tuntuuko sinusta juuri siltä, että olet yksin pimeässä laaksossa? Siltä, että Jumala ei tiedä mitä elämässäsi tapahtuu tai siltä että olet suuressa myrskyssä?

Minun elämässäni on juuri tällainen vaihe menossa. Minusta tuntuu juuri siltä että elämäni myrskyssä aallot lyövät yli veneen ja vene uppoaa. Tämä vertaus on varmasti monille tuttu Raamatusta, kun opetuslapset olivat myrskyssä ja Jeesus nukkui veneen perällä. Opetuslapset herättivät Jeesuksen kauhuissaan, että eikö Hän tiedä mitä ympärillä tapahtuu. Mitä silloin tapahtui? Muistat varmasti senkin. Jeesus käski myrskyn rauhoittua ja myrsky loppui.
On olemassa kertomus; Jalanjäljet hiekassa. Tiedätkö sen? Siinä mies käveli hiekassa ja katsoessaan taaksepäin, näki hän yhdet jalanjäljet elämänsä vaikeimpina aikoina ja ihmetteli Jeesukselle, missä Hän oli niissä hetkissä. Mitä Jeesus vastasi? Ne yhdet jalanjäljet eivät olleet kertomuksen miehen…ne olivatkin Jeesuksen. Jeesus oli kantanut miestä elämän vaikeimpina aikoina.
Vaikka juuri nyt saattaa tuntua, että olen yksin pimeässä laaksossa. Kun kaikki on viety pois, terveys on viety, uskon kokeminen on viety. Uskoni on enää järjen tasolla, mutta en koe varmuutta sydämessäni. Monesti mietin, missä Jeesus on kun Häntä eniten tarvitsen. Mutta on eräs lause, joka lukee Aapeli Saarisalon Raamatun sanakirjassa. Siellä sanan “usko” kohdalla lukee näin; “Usko joutuu koetukselle kaikissa kiusauksissa, mutta etenkin silloin, kun Jumala ottaa meiltä pois luottamuksen, ilon ja lohdutuksen, ja vain epäily on jäljellä.”
Rakas ystävä. Vaikka oletkin nyt pimeässä laaksossa, muista mitä Psalmissa 23 sanotaan: “Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani…” Herra on kanssasi, niinkuin myös minun kanssani juuri tällä hetkellä. Ei ole asiaa eikä elämäntilannetta, jossa Hän jättäisi sinut yksin vaeltamaan. Lupasihan Jeesus lähetyskäskyssänsä, että Hän on meidän kanssamme maailman loppuun asti. Se ei ehkä juuri tunnu siltä, mutta Raamatun Sana on totta näin ja Aamen! Se Sana on totta eilen, tänään ja iankaikkisesti. Ole rohkea, nosta pääsi ja käänny Jeesuksen puoleen. Käännä katseesi Jeesukseen. Sieltä meille tulee apu.


~Elina Manni 19.2.-23~


Rukous 


Lahja, joka on annettu Jumalan lapsille. Se on kuin hopealanka joka on kiinnitetty meidän sydämiimme, ollen yhdistettynä suureen rakkauteen, voiman lähteeseen, meidän Herraamme Jeesukseen, joka on valomme ja voimamme.
Rukous, joka nousee suitsutus uhrina Jumalan valtaistuimen eteen.
Rukouksen voima, joka saa murheen muuttumaan iloksi,voimattomuuden voimaksi.
Rukous, joka murtaa, kahleet ja siteet.
Rukous, joka parantaa sairaan,sitoo haavoitetun, korjaa särkyneen.
On voima myös pimeässä yössä, silloin kun tuntuu, että valoa ei jaksa nähdä, silloinkin rukous, vaikka vain huokaus nousee hänen pyhyytensä ja rakkautensa valtapiiriin, Hänen, joka näkee kaiken, tuntee kipumme ja taakkamme.
Rukous on myös lepoa, tietoa siitä että koko elämämme, kaikki mitä siihen liittyy on hänen suunnitelmaansa, hänen ohjaustaan ja huolenpitoaan meidän elämässämme.


~Heli Heinonen~ 16.1.2023 

"Minä valitsin teidät..."

Aloittelin tänä aamuna erään uskonsisaren kanssa lukemaan Raamattua whatsappin välityksellä...On muuten ihmeellistä tämä nykyaika kun ei tarvitse olla samassa paikassa lukeakseen yhdessä Raamattua, riittää että on samaan aikaan puhelimen ääressä.


Mielestäni tämä ystäväni oli tehnyt erittäin hienon huomion Raamatusta ja sen yritän jakaa teille niin hyvin kuin osaan. 

Me niin usein kerromme siitä kuinka saimme tulla uskoon, saimme vastaanottaa Jeesuksen elämämme Herraksi. Ja tämä on tottakai kaikki täysin totta. Me teimme ja teemme itse valinnan otammeko pelastuksen lahjan vastaan.


Mutta, kuinka usein muistamme, että Hän valitsi meidät ensin; me toki teemme itse sen ratkaisun otammeko Hänet vastaan Herraksemme ja Pelastajaksi niinkuin äsken jo kirjoitinkin.

Mietippä tätä; itse luomakunnan Luoja, Jumalan Poika Jeesus Kristus, itse Jumala, valitsi sinut ja minut omaksensa! Kuten Johanneksen evankeliumissa sanotaan luvussa 15:16 "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät..."


Ethän anna Hänen valintansa mennä hukkaan vaan otathan vastaan ikuisen elämän lahjan. 
 

~Elina 4.1.2023~